2020-09-07
難得有二人世界時間,出去搵個地方食飯傾偈,嚟到呢間「港原味」,裝修充滿懷舊香港味道。雖然係下午茶時間,不過都仲有好多唔同食物可以選擇。見到佢個咖喱農夫包($99),好似好吸引,一於叫一個嚟試吓,新鮮焗出嚟熱烘烘嘅麵包,外皮夠脆,裏面裝滿咖喱,好彩可以揀豬牛雞,我哋揀咗牛肉,都整得幾唔錯,一啲都唔對un。同時附上沙律菜伴碟,幾好。唔食咖喱嘅朋友,仲可以轉芝士黑松露醬,不過我覺得咖喱又唔辣而且好惹味,都值得推薦。下午茶選擇都有N款(真係A至N架😆),好多都好想食,最後揀咗炸雞脾配薯條($39),雞脾炸得脆但唔會好乾,保持到肉汁,所以幾好食,薯條數量稍微少咗d。由於我哋兩個都未食午餐,所以決定加多個「撈得起常餐 」($49), 選了芝士黑松露醬豬扒撈意粉,d汁比較稀,同想像中嘅撈麵有點不同,不過豬扒都係好食嘅。三個餐都可配飲品,加$10可轉特飲,我哋就轉左雪山紅豆冰,雖然只係忌廉不是雪糕,但係都好好味,透心涼啊!第三杯要咗熱奶茶,質素都唔錯呀!