2020-10-27
一間位於屯門o既café。 本人平時少去café。前排某星期六瞓到晏晝一兩點…就相約友人去屋企附近o既café 食個靚brunch。間鋪頭唔算難搵…..係新墟輕鐵站一落行5分鐘就到。 一入去鋪頭, 就有悠悠o既懷舊歌…真係好似每個星期日TBB播o既懷舊金曲50年咁….不過當然佢播O既係原唱歌手~當日一入去就播緊一個我好鐘意o既80年代o既男歌手 - 陳百強。主食方便佢仲有好幾個意粉同all day breakfast 食既, 而當日我叫左一個煙三文魚意粉同埋一杯卡布奇諾。煙三文魚意粉:用既係我最鐘意既扁意粉, 而廚師就將煙三文魚就成一朵玫瑰花, 再配上些少cream sauce, 都唔會太漏。(PS:個人喜好都係鐘意橄欖油炒香多d)卡布奇諾:正正常常, 唔會太苦, 奶泡唔會太易散。不過相對比, 我會鐘意隱啡個種咖啡多點。位置比之前介紹既隱啡多, 因為佢有兩個鋪位, 所以坐落就相對舒適。可以一邊聽著音樂, 一邊飲住coffee 同食住野渡過悠悠既下午。