2023-12-14 216 瀏覽
呢間店已經係超老店,咁多年來都冇點加過價,平到難以置信,而且佢就係有莫名嘅吸引力令我去完再去!佢除咗又平又抵食,先十零廿蚊碗之外~比起新式糖水鋪,佢就有個種舊香港校園青春劇嘅feel,就係放學會散步去食個糖水嘅感覺🥰佢細細間傾個計都覺得close啲🤣大家得閒經過嘅話可以去支持下,呢啲小店越來越少罕見,執下執下又一間🥹佢最好食應該係豆腐花、魚肉碗仔翅、腸粉魚蛋燒賣(係我食過嘅野入面)。平時見好多人買格仔餅,但係我未試過🤣格仔餅先係$16,嗰啲普通嘅糖水都係$20碗左右~佢嘅魚蛋、豬皮、燒賣都係$7有6粒!仲有珍珠豆漿😍真心好抵食🤣經過都一定要入去食下!佢開到凌晨~宵夜真係一流!✨豆腐花 $12 👍🏻👍🏻👍🏻(最鍾意食芝麻$19同埋紫米豆腐花$18)✨綠豆涼粉 $18 👍🏻👍🏻呢個有驚喜!出邊好少有呢個配搭,佢冇咁甜,而且混合得又幾好食🤣因為我係唔食綠豆嘅,呢個係朋友點,我試咗覺得又真係幾唔錯!✨雜果西米露 $21 👍🏻我覺得甜咗一啲🤣但係都好食嘅,啲西米幾有咬口~✨雞蛋仔 $16 👍🏻我已經好耐冇食過咁平嘅雞蛋仔,喺出邊嘅一半價錢!而且佢嘅蛋漿係真係真材實料嘅!唔係嗰啲假奶味😋雖然佢唔

✨豆腐花 $12 👍🏻👍🏻👍🏻
(最鍾意食芝麻$19同埋紫米豆腐花$18)

綠豆涼粉

✨綠豆涼粉 $18 👍🏻👍🏻

雜果西米露

✨雜果西米露 $21 👍🏻
我覺得甜咗一啲🤣但係都好食嘅,啲西米幾有咬口~

雞蛋仔

✨雞蛋仔 $16 👍🏻
我已經好耐冇食過咁平嘅雞蛋仔,喺出邊嘅一半價錢!而且佢嘅蛋漿係真係真材實料嘅!唔係嗰啲假奶味😋雖然佢唔算好脆,但我覺得都對得住呢個價錢!
宵夜
綠豆涼粉