呢間最近都見好多人介紹,比佢既蛋包飯吸引左去,覺得環境係吸引同有特色既🥰🥰食物就不過不失,有進步既空間🙈(5分為滿分:🌕)味道:🌕🌕🌗🌑🌑紅酒燉牛肋條配飯($78)牛肋條炆得好淋,簡直係入口即溶,不過整體份量真係比較少,得4舊肉同幾舊薯仔/紅蘿蔔/西蘭花🙈🙈男仔食2個都可能唔夠飽,女仔就岩岩好😎濃厚芝士肉醬蛋包飯($88)係因為見到其他人post ADO既蛋包飯所以吸引左過黎食,賣相係一流既,不過呢款味道有少少失望,整體味道偏咸,同埋原本期望切開個蛋係會有少少流心,但最後係偏熟,詳情可睇短片🙈🙈炸吉列豬扒($32)呢個係全晚最好食的菜式,新鮮炸起脆卜卜,咬落去外面夠脆,入面夠juicy,再加埋上面淋左啲好似燒汁咁既醬,正呀🤩🤩🤩昭和風雞蛋布丁(跟餐半價$28)外表用黎打卡一流,充滿復古的感覺,可惜整體味道偏淡唔夠甜,不過利申我食開好甜既🫢🫢我覺得應該要淋多啲焦糖🤣🤣布甸都食到濃濃既蛋味,不過粒車厘子就係個啲紅卜卜醃咗個款,唔係太好食🙈🙈價錢:🌕🌕🌕🌑🌑以小店價錢黎講都唔算太貴,不過份量同想像中有少少出入🙈🙈牛肋條個個set比較細份,男仔食未必夠,蛋包飯份量就相對適中啲😂見到隔離枱2個女
食物就不過不失,有進步既空間🙈

(5分為滿分:🌕)
味道:🌕🌕🌗🌑🌑
紅酒燉牛肋條配飯($78)
紅酒燉牛肋條配飯

濃厚芝士肉醬蛋包飯($88)
濃厚芝士肉醬蛋包飯

炸吉列豬扒($32)
炸吉列豬排

昭和風雞蛋布丁(跟餐半價$28)
昭和風雞蛋布丁

價錢:🌕🌕🌕🌑🌑
以小店價錢黎講都唔算太貴,不過份量同想像中有少少出入🙈🙈牛肋條個個set比較細份,男仔食未必夠,蛋包飯份量就相對適中啲😂見到隔離枱2個女仔叫完2個餐都有叫多一個小食🤣🤣

交通:🌕🌕🌕🌗🌑
位於上次食過既在家居酒屋附近,搭去顯徑站再行一陣都會到,不過位置就再隱蔽少少,佢都有放個牌係大路到指一指佢真正既位置🤣🤣
今次泊左係另一個咪錶位,係係上徑村斜路個到,一去到就有位勁lucky,仲要$2/半個鐘,抵到爛😎😎走個時見到附近有個爛地竟然要$25一個鐘☹️☹️

環境:🌕🌕🌕🌗🌑
門口已經比人一種懷舊日式style,入到去既裝修都好有feel,入面既枱櫈多數都係用左深啡色去營造復古感覺😝
入面坐位唔多,好似大約得14個位,枱同枱之前既距離可以接受,都坐得舒適🥰🥰當日夜晚7點前去到岩岩好有位,之後陸陸續續都好多人,就算去到8點後都仲會有人黎食🤪

性價比:🌕🌕🌖🌑🌑
味道可接受,價錢大眾化,但份量偏小,適合兩個女仔黎傾計輕鬆食,不過要注意始終係一間小店,佢既廚房比較細,煮完一碟先到下一碟,所以上菜比較慢,大家要比啲耐性呀😁😁😁
紅酒燉牛肋條配飯
炸吉列豬排