2018-01-07
Boxing Day 同女朋友去左旺角行街,因為聖誕節要返工所以Boxing Day補返數經過女人街女人街側面嘅兩邊巷仔,原來兩邊我哋有時都忽略咗嘅地方估唔到咁多餐廳,經過一間冰室,感覺有啲懷舊喺外邊睇好似間扒房,所以我哋揀咗呢間食聖誕大餐補數套餐加錢就可以將餐湯改做酥皮湯蒜香雞中翼熱辣辣皮脆肉卜卜幾好食我點左個汁燒鰻魚蛋包飯,鰻魚都幾大塊而且個飯都幾健康,有啲配菜配胡麻醬,個咖喱汁同日式咖喱有啲唔同,佢有少少印度咖喱嘅風味因為有少少辣食落都幾醒胃安格斯牛肉壽喜燒壽喜燒個鍋有好多蔬菜同豆腐,湯底飲落幾清甜唔算咸。牛肉係厚切嘅,侍應好好咁提醒我哋唔好淥咁耐。但因為厚切所以比較難控制生熟,可以淥完一陣之後放係碗到,等佢熱力慢慢滲入去,咁就唔會太生/太熟啦!壽喜燒套餐配埋珍珠米同埋溫泉蛋,溫泉蛋撈飯真係好正加d湯汁就一流! 不過湯會愈煲愈咸,所以襯早撈定好d甜品梗係食返個雪葩啦! 芒果口味 係好濃郁嘅芒果味!但份量比較少南瓜本身未到就淡啲,咁所以如果你先食咗芒果味咁就唔係好食得出南瓜味,反而比較似雲呢拿
安格斯牛肉壽喜燒
甜品梗係食返個雪葩啦!
芒果口味 係好濃郁嘅芒果味!但份量比較少