餐廳: 美心皇宮 (德福廣場1期)
資訊:

餐廳: 美心皇宮 (德福廣場1期)
資訊:

2018-08-13 1688 瀏覽
今日去咗飲茶,一般酒樓有嘅剔剔點心紙就一定有喇~但竟然比我見到點心車呀!回憶立即湧現,想當年一見到有點心車經過就會望實車仔前面嘅點心牌,驚死miss咗自己鍾意嘅點心!2個人,點咗5個點心,下午茶而言,都好豐富!特別要講一講個柚皮,因為工序繁複,已經好少地方有得食,雖然佢整得未夠淋,仲有實心嘅感覺,但真係回憶取勝!海帶綠豆沙唔會太甜,落少啲糖,乎合返香港人健康原則!(大家記得糖水車仔個樣嗎?)龍蝦湯鮮竹卷~用龍蝦湯好特別,都有少少龍蝦味嘅,鮮竹卷就普通喇~雞扎~雞肉經過好重嘅調味,食唔到原有嘅雞味,over哂~馬拉糕~都係因為佢個大大大蒸籠而叫,要邊定要中間自己選!
今日去咗飲茶,一般酒樓有嘅剔剔點心紙就一定有喇~

2個人,點咗5個點心,下午茶而言,都好豐富!

雞扎~雞肉經過好重嘅調味,食唔到原有嘅雞味,over哂~
馬拉糕~都係因為佢個大大大蒸籠而叫,要邊定要中間自己選!
2018-08-10
35 分鐘 (堂食)