2021-10-10
今日係D2 Place行完街,見呢間餐廳入面好多人係食,就決定係到醫肚,叫左兩份牛扒餐。套餐跟湯,餐包同野飲,紅白湯各一,意想不到白湯係忌廉魚湯,有粒粒魚肉係入面,紅湯就是港式羅宋湯,酸酸甜甜帶少少辣,好多菜,白湯好D。(1) 貴族牛扒 (美國牛肩肉) $188見人地食呢份牛扒幾正就跟住叫,可能因為太大份,要碟上,無得鐵板上,唔係就風味更佳,兩條好厚既牛肩扒,五成熟都剛剛好,切開粉紅色,肉質鮮嫩,睇得到JUICY,牛肉的味道濃郁入口,口感似係出面中高級扒房牛扒,另外有菜,薯塊,翠玉瓜等等配菜。再食另一半個份西冷牛扒,就覺得呢個價錢食到呢d牛排,簡直扺到爛!(2) 西冷牛扒餐 $118西冷牛扒餐,七成熟,配菜有薯條粟米等同,鐵板上Keep住熱辣辣,比貴族牛扒淋身好多,好似以前係港式扒房既牛扒FEEL,呢個餐睇來主要睇抵食夾大件,都係貴族牛扒好食D。整體上兩份鐵板餐性價比高,好大份,餐廳裝修充滿懷舊感覺,坐得幾舒服,下次會再食返貴少少既貴族牛扒,再問問可唔可以鐵板上,建議喜歡淡口一點的朋友可選少汁或汁另上。8點幾走時D見到D2 Place都已經無乜人流,但餐廳外都仲有唔少人等位食,相信呢間
(1) 貴族牛扒 (美國牛肩肉) $188
(2) 西冷牛扒餐 $118
8點幾走時D見到D2 Place都已經無乜人流,但餐廳外都仲有唔少人等位食,相信呢間扒房對附近人士都有唔少吸引力。
人均: $100 - $200
抵食: 💰💰💰💰💰