2024-05-22 858 瀏覽
去開康怡個頭 搞搞啲嘢 順便食個lunch , 撞啱公眾假期梗係人山人海. 見到有間新餐廳. 準備入去試一試. 去到大排長龍.醒目嘅我見到bar檯有位.我就 立即同哥仔講吧檯我都唔介意. 咁樣我就有得入去唔使排長龍.吧檯旁邊 已經好大隻毛筆字寫住.呢間餐廳主力都係做啲懷舊菜式, 餐具再用大公雞添. 一行動埋去我就見到有 砵仔焗魚腸 . 砵仔焗鱼腸喺我嘅favorite. 但係好可惜, 我啲屋企人唔like. 而且兩個禮拜後我要 驗身, 因此 忍一忍口 希望報告好啲啲.. 只要報告好之後我就可以食乜都得所以我哋都係叫啲普通 清清地 嘢, 點心 蝦餃燒賣腸粉, 鮮蝦陽春麵, 牛筋陽春麵, 北菇蒸雞飯, 竹笙扒豆腐。食物方面蝦餃燒賣 腸粉 全部 即叫即蒸. 可能因為坐喺bar位見到 師傅換努力工作非常認真所以特別覺得新鮮好味。 竹笙扒豆腐 味道,清淡, 豆腐非常滑。陽春麵方面 就一般般啦!一路食 餐廳一路 播放 壞舊歌曲, 又陳百強又 張德蘭.... N 年代歌曲... 氣氛都ok... 我始終冇食呢啲手本名菜. example 焗魚腸, 豉油雞......所以我一定會返嚟.... I de
去到大排長龍.醒目嘅我
見到bar檯有位.

吧檯旁邊 已經好大隻毛筆字寫住[走青加底].
呢間餐廳主力都係做啲懷舊菜式
而且兩個禮拜後我要 驗身

所以我哋都係叫啲普通 清清地 嘢,
竹笙扒豆腐 味道,清淡, 豆腐非常滑。

陽春麵方面 就一般般啦!

我始終冇食呢啲手本名菜. example 焗魚腸
, 豉油雞......
所以我一定會返嚟.... I definitely will be back....