2024-01-16
店內除左播住懷舊歌之外,周圍都放滿復古擺設,好特別,氛圍感即時拉滿。一坐低,店員幫手清潔完餐具就會拎一大盤調味料俾你自由選擇👍▫️花雕醉美人鍋🐥有好多款湯底選擇,今次揀左醉雞湯底,新鮮雞件係另外用瓦煲仔上,唔會浸住湯咁上,可以湯滾即落,足足有成半隻雞,好抵!濃濃嘅花雕酒,岩曬冬天暖身驅寒,雞肉淥6分鐘岩岩好煮熟,嫰滑厚實,仲有陣陣花雕香味▫️珊瑚蚌一碟份量都唔少,爽口鮮甜,好新鮮▫️本地手切牛肉(細) 🥩打邊爐絕對唔少得一份靚牛肉,每片牛肉雪花分佈均勻,肉質鮮嫩,牛味濃郁,有入口即溶嘅感覺▫️娃娃菜打邊爐最鍾意娃娃菜,貪佢夠入味,吸收曬醉雞湯底,好夠味,而且呢度份量都唔少▫️鴛鴦滑小朋友先做選擇,直接食曬兩款滑✌️黑松露墨魚滑🦑墨魚滑起曬膠,鮮味十足,細味又有黑松露味,兩者都幾夾,唔錯。蟹籽蝦滑🦐🦐🦐真係見到原隻蝦喺入面,仲好多添,啖啖蝦肉,爽口彈牙,真材實料高水準!▫️脆鯇骨腩🐟好鍾意食脆肉鯇,嚟到都例牌食下,以為份量好少,點知都幾多,大大件,魚味濃又爽口,好正!▫️懷舊遮仔啫喱☂️細個去酒樓飲茶成日要食嘅遮仔啫喱,呢度都一樣有,仲會落埋花奶,而且仲係免費贈送㗎!兒時回億番曬嚟▫️懷舊糖不甩除左啫喱,仲
一坐低,店員幫手清潔完餐具就會拎一大盤調味料俾你自由選擇👍
▫️花雕醉美人鍋🐥
▫️珊瑚蚌
一碟份量都唔少,爽口鮮甜,好新鮮
▫️本地手切牛肉(細) 🥩
▫️娃娃菜
▫️鴛鴦滑
小朋友先做選擇,直接食曬兩款滑✌️
黑松露墨魚滑🦑
蟹籽蝦滑🦐🦐🦐
▫️脆鯇骨腩🐟
▫️懷舊遮仔啫喱☂️
▫️懷舊糖不甩
除左啫喱,仲有錦鯉魚糖不甩,店員會幫忙放入火鍋入面煮至軟糯,再將糯米剪件,均勻咁掛滿花生碎砂糖,簡直為成餐飯劃上完美句號。