2023-06-04
一入到去就見到好多舊屋邨嘅裝飾,霓虹燈、舊電器、揮春等等,好似返到八十年代咁。店入邊仲播緊經典廣東歌Menu有提供套餐或者散叫首先落晒調味先湯底嘅款式勁多,我哋最後揀咗卜卜蜆煲,湯頭鮮甜,卜卜蜆肉大大隻又彈牙,有用蒜頭、辣椒做配料,非常惹味。打邊爐點少得食牛肉,大刀手切本地牛頸脊,切得厚身嘅本地牛,肉質嫩滑牛味濃郁,有少少蔥同埋炸蒜已經好好食。鹹蛋黃墨魚滑、寛冬粉、脆炸響鈴同紫菜。鹹蛋黃墨魚滑入口彈牙加埋鹹蛋黃嘅鹹香有幾得意。寛冬粉、脆炸響鈴呢兩款都係用嚟索湯嘅,寛冬粉煙靭,響鈴脆卜卜。仲有比較少見嘅紫菜,輕輕淥一下就食得。飲品方面都唔少,我哋就叫咗洛神花茶, 大大支可以share,唔會太甜,打邊爐用嚟解渴解膩啱啱好。卜卜蜆煲 $238大刀手切本地牛頸脊 $288鹹蛋黃墨魚滑 $78寛冬粉 $32脆炸響鈴 $54紫菜 $36洛神花茶 $48
Menu有提供套餐或者散叫
首先落晒調味先