2022-08-06
餐廳走懷舊老香港風,店內有好多懷舊擺設,例如舊式打字機、留聲機、街邊推車檔等,另外仲有一間參考Team Lab光影嘅打卡鏡房,感覺非常夢幻🌟🧚♂️ 連一向冇咩少女心嘅我都忍唔住要影咗好多相🕺🏻🎞📷除咗裝潢,食物都非常吸引☺️✤//🌹日本牛乳玫瑰鍋 $168//湯底有好多選擇,今次揀咗日本牛乳玫瑰鍋🥛♥️ 湯底呈奶白色,以北海道全脂牛乳、日本玫瑰同木瓜熬製而成,感覺非常養顏🥰 中間仲放置用牛乳湯底冰成嘅玫瑰花🌷🥹 店員會幫忙切開木瓜,融入湯底🌸✤//🐮香江拼 $788//火鍋配料嘅擺盤同樣好似藝術品咁非常吸睛🎨❤️ 必點香江拼‼️ 師傅將牛肉片砌成立體花花😍 款式有安格斯肥牛、手切肥牛、牛柳粒、牛𦟌、牛白肉、牛心椗、黑柏葉和牛脷🥩 賣相靚之餘,估唔到味道都唔錯,其中欣賞安格斯牛肉味濃郁,肥瘦適中👍🏻 牛心椗(牛嘅血管)爽口彈牙😋火鍋醬料選擇亦唔少,我就落咗勁多蒜蓉同埋指天椒🔥✤//🥟七彩餃子 $108//🖤蟹肉黑松露餃🤍姬松茸野菌餃💚冬菇薺菜餃💜和牛香茜餃🧡金華火腿菜肉餃💛午餐肉粟米餃💙蟲草花餃色彩繽紛好吸引🌈 最鍾意黑色同白色嗰款🖤🤍 另外和牛香茜餃亦好香芫荽味🤤 藍色嘅蟲草花餃一開始令我卻步
除咗裝潢,食物都非常吸引☺️
✤//🌹日本牛乳玫瑰鍋 $168//
✤//🐮香江拼 $788//
火鍋醬料選擇亦唔少,我就落咗勁多蒜蓉同埋指天椒🔥
✤//🥟七彩餃子 $108//
🖤蟹肉黑松露餃
🤍姬松茸野菌餃
💚冬菇薺菜餃
💜和牛香茜餃
🧡金華火腿菜肉餃
💛午餐肉粟米餃
💙蟲草花餃
色彩繽紛好吸引🌈 最鍾意黑色同白色嗰款🖤🤍 另外和牛香茜餃亦好香芫荽味🤤 藍色嘅蟲草花餃一開始令我卻步🤣 但估唔到味道都唔錯,入面有好多蟲草花同埋菇,真材實料👍🏻
✤//🍑桃花緣 $88//
✤//🦄香芳幻 $88//
飲品亦好有特色,其中桃花緣以自家製桃肉啫喱,配上乳酸同梳打汽水有清香嘅桃味💗 上面仲有氣泡波波好可愛😆🫧
餐廳環境好大仲有房間,私人聚會啱晒
整體覺得餐廳環境好舒服,食物色香味俱全,店員服務非常周到,推介☺️🧡
𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁 ☰ ᴍᴇɴᴜ 𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁𐄙𐄁
🌹日本牛乳玫瑰鍋 $168
🐮香江拼 $788