2023-07-14
呢間餐廳嘅裝修真係好正,完全呈現7,80年代香港家庭嘅面貌,中間放咗個綠色雪櫃、卡式錄音帶、舊式暖水壺,牆上舖咗扮剝落嘅格仔磚,雖然成個裝修以懷舊做主題,但坐低食飯時一啲都唔覺得地方污糟,好啱上咗年紀嘅朋友來懷念一翻😚鴛鴦湯底 $148揀咗胡椒豬肚湯同養生豆乳白鍋豆乳白鍋豆乳味唔係好出,但係藥材味好足😍 湯料仲有鴨血紅棗,感覺養生又補血,放蜂巢凍豆腐落去呢個湯底索晒啲湯好正相比之下胡椒豬肚湯就比較淡,所以🖤黑白配⚪️全程都係食豆乳湯🤪大刀手切本地牛頸脊 $208就算係細碟,份量都唔少,牛頸脊塊塊都好厚身,好有牛味🤤 食唔停十下三寶滑 $138分別有蝦滑、墨魚滑同牛肉牛筋滑口感方面佢哋唔係彈牙果種,但食到原材料嘅鮮味道,唔會淨係粉團味,牛肉牛筋滑幾特別,其他地方比較少見到六合彩 $98六種唔同嘅丸類,賣相有啲似街市丸,不過食落有驚喜,蟹籽丸入邊啲蟹籽比平時食開嗰啲大粒,係可以咬開粒籽冬瓜 $36放落豆乳鍋嗰邊,烚到淋一淋嚟食超正蟹肉蟹粉餃 $82好有驚喜!餃皮好薄餡料滿滿,成個餡都充滿住蟹肉鮮甜😍 好食到要encore蜂巢凍豆腐 $34索湯汁必嗌😚厚切午餐肉 $52份量巨多,有12舊,建議
鴛鴦湯底 $148
揀咗胡椒豬肚湯同養生豆乳白鍋
大刀手切本地牛頸脊 $208
十下三寶滑 $138
分別有蝦滑、墨魚滑同牛肉牛筋滑
六合彩 $98
冬瓜 $36
放落豆乳鍋嗰邊,烚到淋一淋嚟食超正
蟹肉蟹粉餃 $82
蜂巢凍豆腐 $34
索湯汁必嗌😚
厚切午餐肉 $52
份量巨多,有12舊,建議多人一齊食先好嗌🤣
唐生菜 $36
竹蔗茅根 $48
打邊爐熱氣,一定要配竹蔗茅根嚟飲下下火,唔太甜
麻辣鴨血 $42
另外再嗌咗個熟食,夠麻辣,鴨血唔會一咬就散👍