2020-06-06 1634 瀏覽
同朋友放工時間搵野食, 佢哋話好似好耐冇食韓燒, 所以一於係open rice上面搵下有冇正野! 結果,發現北角有一間高麗韓國燒烤好似幾有特色, 就揸車去試下!地點:位於北角和富道, 附近都多地方可以泊下車都算方便, 咁啱我哋泊車對面就係餐廳,fit 哂。餐廳係一個舊商場二樓,上到去已經比佢嘅裝修吸引,好有特色!等候:可能係星期四晚嘅關係, 唔使等位,有卡位坐。環境:裝修好有特色,好似返左八十年代咁,坐位多數係卡位,好舒服,正!食物:我哋三個人叫左個二人餐加一個一人餐,總共有三碟肉,兩牛一豬,加上一個豬石頭鍋飯同一人餐跟餐白飯,仲有韓國菜例牌嘅八小碟,夠曬飽。牛小排:老闆大力推介,真係冇介紹錯,好有牛味同埋肉質夠淋,肥瘦均勻,燒起來好香好正!牛肉:牛肉片有牛味,而且唔會太韌, 燒起上來幾好食,算係高質之選。豬肉:味道唔差,切得幾薄所以燒上手好快熟同夠香脆,不過整體覺得呢度嘅牛比較出色。結論:估唔到北角有一間幾有驚喜嘅韓燒,食物同埋環境裝修都喜出望外,鍾意食韓國野嘅朋友一定唔可以錯過!

地點:

等候:

可能係星期四晚嘅關係, 唔使等位,有卡位坐。

環境:

食物: