餐廳: 嘉豪酒家
資訊:

2022-07-27 1691 瀏覽
🫖天氣又熱又焗,想坐低涼下冷氣,又唔怕俾人催賣單,最好既選擇就係飲茶1️⃣古法馬拉糕 越黎越少酒樓有尼款點心,個人認為尼款比依家既千層馬拉糕好食,多一種懷舊感既味道,馬拉糕超級鬆軟,亦唔會好甜2️⃣紅油抄手每粒都包滿肉餡,配左甜豉油,微微既辣,可以再辣返少少3️⃣🦐碧綠鮮蝦腸 每一節腸粉都有一隻蝦,蝦肉都大隻同爽口,腸粉皮唔會太厚,食落滑身4️⃣🦑咖哩蒸土魷 其中一樣飲茶鐘意食既野,比起魷魚蒸粉絲,我會更鐘意咖哩蒸土魷,咖哩味濃唔會太辣,魷魚爽口,底下仲有麵筋,索哂啲咖哩汁5️⃣虎皮尖椒尖椒釀滿哂鯪魚肉,超足料🤤魚肉彈牙,唔會有腥味,配埋日式燒汁,甜甜地又幾夾

1️⃣古法馬拉糕

2️⃣紅油抄手
每粒都包滿肉餡,配左甜豉油,微微既辣,可以再辣返少少

3️⃣🦐碧綠鮮蝦腸

4️⃣🦑咖哩蒸土魷