2022-06-29
今日係荃灣接朋友放工 佢介紹我去佢lunchtime 成日食既餐廳☺️👍 我地叫左好多野share 又真係幾平靚正 🤭直頭是打工仔首選呀🥇入到去我打不停打卡 裝橫好有心思 都是八九十年代既風格 好可愛😚😚野食方面 我叫左個大汗雞扒麻辣薯粉🍜作為麻辣忠粉既我對卡呢碗麵真好難抗拒😏🌶️ 啲薯粉份量好大! 我一個女仔真有點兒食唔哂🤣 而且薯粉煙煙韌韌咁 咬口十足 !☺️ 加上配料好豐富 有大量酸菜 花生 🥜 芽菜 等等 我覺得佢辣度啱啱好 唔會辣到係咁飲水 但同時好惹味!推薦😋至於個大汗雞扒個皮非常之脆口! 二雞肉就非常嫩滑多汁👍 大大塊咁切開同朋友share都就啱啱好啦😎朋友則點了 秘製香蔥豉油汁飯 配了 瑞士雞髀 🍗同埋 雙蛋🍳 朋友表示呢度嘅瑞士雞髀非常之出名 是必叫之選😏😏 而我試左嚟食就明白點解係呢到既signature ☺️👍 首先個雞髀好大隻勁厚肉 瑞士汁好入味 應該係浸咗瑞士汁好耐🤭🤭 而且呢度嘅秘製蔥油好香 撈飯一流!我哋都叫咗娃娃菜 非常之大兜🤣🤣 加埋上湯好正喔呢到既招牌木碎花生多士 都食到舔舔脷! 是甜點佳選 一呈上嚟果刻我地已叫到哇哇聲🤣 啲花生碎海量咁多😚 而且啲多士沾滿
就啱啱好啦😎
我哋都叫咗娃娃菜 非常之大兜🤣🤣 加埋上湯好正喔
呢到既招牌木碎花生多士 都食到舔舔脷! 是甜點佳選 一呈上嚟果刻我地已叫到哇哇聲🤣 啲花生碎海量咁多😚 而且啲多士沾滿左花生醬同埋花奶 感覺好似食緊花生糯米糍咁樣! 勁好味!
野飲方面 我叫左紅豆冰(少冰少甜)朋友就叫左 華田脆脆 (少冰少甜) 飲落去真係冇咁甜 係健康人士不二之選! 華田脆脆 帶來驚喜 啲脆脆好味道 同華田一齊飲邪惡得嚟又帶來口感!😚👍
總括嚟講 呢到既野食質素幾好 且唔係好貴 又可以係到打卡 😏 專登過嚟荃灣食都冇問題呀🤭