2021-03-09
某日經過見到門口menu有威靈頓牛$188 set 所以搵日試吓!不過斜對面有一間裝修同個名都好似樣嘅餐廳,唔好搞錯!知道 lunch hour 會特別多人,12:00前就到,坐底一陣都已經開始多人,餐廳裝修好似以前啲扒房餐廳,座位會比較擠迫,環境有少少嘈,侍應較為有霸氣😂我地要咗最想食嘅威靈頓牛,因為之前見過其他地方都要$2xx-$3xx,有啲可能要$6xx,不過當然係高級餐廳,質素可能會唔同。另外要個set lunch 紐西蘭肉眼扒。首先上咗個餐湯同餐包紐西蘭肉眼扒ok嘅有少少筋,牛扒同餐湯都好有以前懷舊風味。因為要焗嘅關係,所以等嘅時間會耐啲,威靈頓牛size唔太大,好似拳頭大啲,薯條啱啱炸,新鮮脆口。切開個威靈頓牛,大約五成熟食得出個酥皮包三花鴨肝醬,捲着牛肉,放入焗爐烤焗,第一次食威靈頓牛,味道都唔錯。(起碼佢所有嘢都好食過深水埗某間x鷹扒房,飛x扒房凍冰冰好難食😓)
不過斜對面有一間裝修同個名都好似樣嘅餐廳,唔好搞錯!知道 lunch hour 會特別多人,12:00前就到,坐底一陣都已經開始多人,餐廳裝修好似以前啲扒房餐廳,座位會比較擠迫,環境有少少嘈,侍應較為有霸氣😂 我地要咗最想食嘅威靈頓牛,因為之前見過其他地方都要$2xx-$3xx,有啲可能要$6xx,不過當然係高級餐廳,質素可能會唔同。
另外要個set lunch 紐西蘭肉眼扒。 首先上咗個餐湯同餐包 紐西蘭肉眼扒ok嘅有少少筋,牛扒同餐湯都好有以前懷舊風味。 因為要焗嘅關係,所以等嘅時間會耐啲,威靈頓牛size唔太大,好似拳頭大啲,薯條啱啱炸,新鮮脆口。 切開個威靈頓牛,大約五成熟 食得出個酥皮包三花鴨肝醬,捲着牛肉,放入焗爐烤焗,第一次食威靈頓牛,味道都唔錯。