2020-09-13 294 瀏覽
深水埗小區有兩個好唔同嘅感覺,人來人往忙碌的小街道 VS 寧靜的角落喺深水埗行咗圈,經過寧靜嘅角落發現某處有10數人好似喺度等緊一啲野。八八卦卦行埋去睇吓,原來係一間餐廳,一間舊香港大宅風咖啡店有分半戶外及戶外位置攞咗飛仔大約等咗半個鐘,有禮貌嘅女職員為我哋安排咗室內嘅位置,高腳吧枱,選定位置就唔可以再轉位,冇用餐時間限制,眼見大家坐底hea 1hr頭頂有兩部大冷氣,有位男職員/或者可能係老闆😝好細心咁將冷氣嘅出風口調高,唔使吹到頭痛,感謝!我揀咗杯咖啡紅豆冰-☕️$48 味道正常,冇乜驚喜,有啲懷舊feel,襯返呢度朋友揀咗杯熱情果柚子梳打 - 🍹$45味道都係正正常常Coffee break嘅時間接近晚餐,所以我哋冇order食物!店內其實有提供蛋糕,鬆餅,意粉...等,都幾多選擇店內有一條深綠色旋轉樓梯連接上層好有歷史味道嘅樓梯,大家都會喺度打卡影相📸️我都唔蝕底影咗幾張🤣雙層係一個小小展覽室想知做咩展覽就自己黎睇啦補返張樓上視覺嘅相俾大家睇吓樓底真係好高,好有空間感,相約朋友嚟呢度hea下傾下計係正嘅!

有分半戶外及戶外位置

我揀咗杯咖啡紅豆冰-☕️$48
味道正常,冇乜驚喜,有啲懷舊feel,襯返呢度

朋友揀咗杯熱情果柚子梳打 - 🍹$45
味道都係正正常常

店內其實有提供蛋糕,鬆餅,意粉...等,都幾多選擇

店內有一條深綠色旋轉樓梯連接上層
好有歷史味道嘅樓梯,大家都會喺度打卡影相📸️
我都唔蝕底影咗幾張🤣

雙層係一個小小展覽室
想知做咩展覽就自己黎睇啦

補返張樓上視覺嘅相俾大家睇吓

30 分鐘 (堂食)