2023-11-04 200 瀏覽
今日經過長沙灣無意中發現一間居酒屋🤗 古舊日式小店感覺, 全店都用木系裝修, 感覺同其他居酒屋有啲不一樣。 入到舖頭見到牆上佈滿懷舊嘅日式廣告紙, 好似去咗日本百年老店咁😆 日本生蠔由於朋友唔食生蠔,我唯有自私食🤭 生蠔賣相好靚, 望落脹卜卜很飽滿✨ 果然吃落好香蠔味, 又滑又creamy👍👍 赤貝刺身原隻赤貝刺身顏色好紅, 咬落非常爽脆😋😋 味道好鮮✅ 芝士免治雞肉棒呢個強烈推介👍👍👍 打碎咗嘅雞肉混合雞軟骨,雞肉味好香濃,咬落口感極之豐富😋😋 再加上軟淋淋嘅芝士, 成件事好夾好match 香煎鵝肝帶子卷煎香咗嘅鵝肝配合手捲壽司飯💖無論口感定味道都好相襯✨ 再加埋面頭嘅帶子刺身,錦上添花,使卷物豐富得多✅ 黑松露和牛炒飯當然俘虜一眾黑松露控😍😍😍 和牛非常之香, 店家加入香蒜,日本椒鹽一起炒,係一碟非常之地道嘅日式炒飯😋 食落真係啲日本感覺返曬嚟 味道樂居酒屋性價比高,食物質素有保證, 絕對係會再回頭光顧嘅小店👍

日本生蠔
蠔味, 又滑又creamy👍👍

赤貝刺身
原隻赤貝刺身顏色好紅, 咬落非常爽脆😋😋 味道好鮮✅

芝士免治雞肉棒

香煎鵝肝帶子卷