餐廳: 金記冰室 (Two Harbour Square)
資訊:

2020-02-09 185 瀏覽
一間50年老字號冰室又喺觀塘開多間分店啦👏·☆ 鐵板美式什扒 HKD$85食扒梗係揀乜都有既什扒😋 豬扒牛扒腸仔煙肉勁豐富🤩 淋上香噴噴既蒜蓉汁,蒜蓉汁同熱辣辣鐵板接觸嗰啲唧唧聲,真係好治癒😍😍·☆ 金牌乾炒牛河 HKD$55乾炒牛河雖然邪惡,但我次次都抵擋唔到,一定要叫嚟食🤤 果然係金牌菜式,炒得好有鑊氣,啲河粉唔會散到一pat pat,牛肉亦好嫩滑,好味道👍·☆ 鹹牛肉炒蛋軍艦 HKD$27鹹牛肉同炒蛋份量分怖均勻,鹹香既碎牛肉配上炒得剛好既滑蛋,好邪惡呀!😍😍😍·☆ 金記生炸雞脾配沙律(下午茶) HKD$38雞脾沙律一向係茶餐廳完美配搭,所以又點可以唔食呢😋 雞脾大過我隻手👋 炸得超級香脆,切開啲油係咁滴落嚟,乜嘢係肥唔記得啦,食左先講啦🤤🤤·☆ 無冰奶茶 HKD$22無冰既奶茶絕對係原汁原味,唔會飲飲下因為啲冰溶左而變淡👍 奶茶係奶味較重嗰種,啱哂我😚

一間50年老字號冰室
又喺觀塘開多間分店啦👏