2020-05-25 162 瀏覽
中環蘇豪區出名多酒吧,今次咁岩經過見到一間本土中菜同手工啤,見到環境都係各式各樣中式懷舊擺設,睇得出花盡心思.❥ ❥ ❥24小時慢煮伊比利亞叉燒·玫瑰露九龍醬園豉油王滷獅頭鵝肝配溫泉蛋.香噴噴豬油撈飯 $188用咗一日慢煮叉燒肉質超腍幼嫩,鵝肝由內出爆開滲出玫瑰露仲有一隻溫泉蛋拌入豬油飯不會太油膩,極邪惡😈下次嚟一定會encore🤩.❥ ❥ ❥白味噌煮紐西蘭鑽石蜆及粉絲 $168真心想講我係非常之鍾意飲胡椒豬肚湯一碗湯就係正正我想飲嘅味道,鑽石蜆一啲都唔失禮,蜆肉比較厚身食落去啖啖肉配埋枝竹粉絲吸收白湯嘅精華簡直係我大愛,如果有碗白飯咁就Perfect🙈🤪.❥ ❥ ❥雙籽三杯風味三文魚他他(三文魚子、飛魚籽)配香脆雲吞皮 $148中西Fusion菜菜式好特別用咗中式小壼裏面鋪滿飛魚籽同三文魚粒漿料非常香濃Pun來香蔥蒜蓉,簡直非常之夾雲吞皮放咗咁耐都依然保持香脆,真係而想不到更好食.❥ ❥ ❥ 獅子山下 $80喜歡杯手工啤酒嘅你,果香特別重而麥味略為偏淡,都比較容易入口,女士們一定喜歡

白味噌煮紐西蘭鑽石蜆及粉絲 $168

❥ ❥ ❥
雲吞皮放咗咁耐都依然保持香脆,真係而想不到更好食

獅子山下 $80
獅子山下
2020-05-20
獅子山下
  • 24小時慢煮伊比利亞叉燒,酒香獅頭鵝肝配溫泉蛋,香噴噴豬油撈飯
  • 白胡椒番茄酸菜煮紐西蘭鑽石蜆
  • 雙籽三杯風味三文魚他他配香脆雲吞皮