2024-08-18 356 瀏覽
想Chill住食晚餐但唔想食西餐,揀咗位於將軍澳海旁嘅台式料理餐廳💖-店員服務正常,除咗基本台式料理之外,仲有得打邊爐同埋食烤魚😲🌟鵝肝蚵仔魯肉溏心蛋飯附送前菜 $128鵝肝超大塊😽蚵仔又多又肥美,最緊要係夠熱,撈埋一齊食好好食😋味道都好夾😋🌟麻辣魯肉伴麵附前菜 $78有得揀刀削麵或者陽春面,我揀咗前者,麵度好煙韌,魯肉份量好多,肥瘦均勻,食到底都有,揀咗小辣不過唔辣🤣下次可以挑戰中辣⭐️鹽酥/脆香大大雞扒 $78有鹽酥同脆香揀,揀咗後者,原來都幾大份,雞扒搭到好高😂炸衣係薄脆,咬落去炸衣有分層,額外酥脆😙味道係帶微酸,調味有啲似大家樂嘅椒鹽豬扒😂⭐️台式烤香腸 $48有兩款烤香腸,一款係經典口味,不過不失啦都係想像到嘅味道🫶🏽另外一款墨魚口味較為特別,口感偏硬實,加埋蒜片食都幾夾💖🌟戀上生煎包(4隻) $38生煎包細細隻,皮薄多餡,有啲湯汁,味道同台灣夜市嘅一模一樣,成功完美復刻到🥹🌟菠蘿沙冰 $25先唔講味道,淨係個價錢已經值得俾個讚🥹🫶🏽仲平過外賣茶飲店,又冇話將貨就價會細杯啲,沙冰打得幾好,甜度適中,味道唔假💖-其實晚餐平均都係$70-$120一個餐,仲要包咗三款前菜酸青瓜、酸木耳

🌟鵝肝蚵仔魯肉溏心蛋飯附送前菜 $128

🌟麻辣魯肉伴麵附前菜 $78

⭐️鹽酥/脆香大大雞扒 $78

⭐️台式烤香腸 $48

🌟戀上生煎包(4隻) $38
菠蘿沙冰

🌟菠蘿沙冰 $25
其實晚餐平均都係$70-$120一個餐,仲要包咗三款前菜酸青瓜、酸木耳同花生😽將軍澳來講真係唔貴,再者飲品係超抵飲!出面賣緊$40-$50蚊嘅沙冰,呢度只係賣$25,有啲冷泡茶甚至只係$10😵勁佛心💖將軍澳友自費食評,希望Openrice可以比我post🫶🏽
戀上台式料理
將軍澳唐俊街21號地下G26號舖