餐廳: 八寶清湯腩
資訊:

2024-10-29 573 瀏覽
小弟見識少,呢間係我人生暫時食過最好食嘅清湯腩麵。平日七點幾去到唔洗排隊直入,啲枱唔算好迫,都坐得幾舒服。坐低嗌左個清湯蘿蔔牛腩麵$63,另外仲有崩沙腩,坑腩等唔同腩位選擇。同朋友吹左幾句水,等左兩,三分鐘就有野食。先講湯底,本身唔知佢係藥饍湯底,一入口好清甜,帶少少當歸味,驚喜地好飲。牛腩煮到好淋好軟同時又唔會散,而且有好多片唔孤寒,不過同行友人話略嫌無牛味。蘿蔔無渣又入味。成碗麵份量足夠,正常成年人唔會唔夠食。不過侍應哥哥態度有少少差,餐牌餐具就咁放(掉)落枱面唔講嘢就走左去,我覺得可以溫柔少少。今時今日香港$63食碗麵已經唔算好貴,唔洗餐餐洗幾百幾千蚊食好嘢,簡簡單單一餐呢個價錢食到呢個質素真係已經好滿足。
小弟見識少,呢間係我人生暫時食過最好食嘅清湯腩麵。

平日七點幾去到唔洗排隊直入,啲枱唔算好迫,都坐得幾舒服。

清湯蘿蔔牛腩麵
2024-10-29