2018-12-01
專程去長沙灣搵個喺嗰頭返工嘅朋友食飯 對於係講到返工嘅朋友實在係...友情嘅考驗😂 好彩second bite嘅位置都算容易搵 長沙灣地鐵站行8分鐘左右就到 唔使絕交😂入到去港女心心眼咗🙊餐廳入面有好多古靈精怪嘅掛畫 連盞燈都好靚仔 啱哂同朋友聚會影靚相💡樓底又夠高 唔會好嘈坐得都舒服嘅😛本身睇咗openrice食評想叫海鮮拼盤 但原來要預早訂😱想食嘅朋友就唔好學我 記住提早訂喇🙈我地兩個人食 叫左兩個主菜 一個小食全部都份量適中 一男一女啱啱好夠飽🤓 價錢就唔算係最平 咁都食咗五百零蚊 不過間唔中一次 無所謂嘅😂首先嚟個龍蝦包 賣相好吸引 有雙色薯條(蕃薯同薯仔) 墊底🍟 又用咗龍蝦頭尾裝飾 連手殘嘅我都可以影到廣告相嘅效果😂而且真心啖啖肉 個包又夠酥脆🙊👍🏻另外又叫咗個比較飽肚嘅大蝦意粉 唔係好hea嘅茄膏味 蝦又夠爽口 估唔到嘅係竟然仲有好多蜆同青口 in a way 彌補咗我食唔到海鮮拼盤嘅遺憾(?)😂利申 鹹蛋乜乜乜嘅fan (魚皮!) 所以食到飽飽地都仲係忍唔住加咗個鹹蛋雞翼😂 無失望 啖啖都有鹹蛋黃 夠哂咸香 最後輕鬆食得哂 無做大晒鬼😎其實喺九龍食飯 成日都尖沙咀同旺
其實喺九龍食飯 成日都尖沙咀同旺角 有時都好悶㗎嘛 間唔中過下長沙灣都幾新鮮嘅 而且開喺呢啲位置嘅小店可能仲有心機用質素留住客人 話唔定會好似我咁遇上驚喜喔😛