餐廳: 品穀
資訊:

又再一次幫襯 @big_grains 🤗 佢嘅麵包種類真係好多同好特別,好多都好吸引,次次去都要揀勁耐!成日來都知呢度啲包係正啦~雖然價錢係就係貴咗少少,但絕對值得!間唔中食一兩個獎勵下自己都唔係好過份姐🤪.Once again eating one of my favourite bakeries 🥯 in Hong Kong 🇭🇰 there is seriously so many different breads to try and all of them look so good 😋 even though the price is higher than other shops but the quality definitely makes up for it 😆 eating it once in a while wont break the bank!.《可可泥土》呢度嘅麵包係可以叫佢翻熱嘅,個人覺得一定一定要整翻熱食!!!因為佢裏面有啲朱古力粒粒,翻熱之後溶溶地,超正🤩成個包嘅朱古力味超濃,超正!.《松露超級蘑菇》原來呢個包裏面嘅餡除咗有蘑菇之外,松露嘅部份係tr
《可可泥土》
《松露超級蘑菇》
原來呢個包裏面嘅餡除咗有蘑菇之外,松露嘅部份係truffle cream cheese!開頭食落松露味都幾香,但係食到尾開始覺得有少少膩,我哋兩個人share食都還好。
《品穀菠蘿》
雖然呢個係叫菠蘿包,但係佢識落嘅感覺比較似日本嘅蜜瓜包,而我對蜜瓜包嘅愛係去五日日本,食足五日蜜瓜包😎雖然佢冇喺日本食嘅蜜瓜包咁脆(上邊嗰個位),同埋成個包嘅感覺都唔同,但總算可以比我香港懷念一下!但個人覺得呢個包有少少普通,如果有機會去big grains我會寧願試吓其他包!
《紫菜肉鬆比高》
兩個bagels都係即買即食,無翻熱到。bagel口感比較硬身,都算有咬口,㩒落去都會回彈㗎!但如果再煙韌少少就好喇~呢度嘅bagels係我喺香港食過口感最接近我喺美國食過嘅bagel。
餡方面,紫菜味唔算話好濃郁,但係肉鬆的份量都幾多下,所以食落去比較乾身。
《宇治納言比高》
比較兩個bagel嘅話,我比較鍾意食抹茶嗰個。抹茶味真係好濃,特別鍾意佢裏面有啲麻薯再加埋紅豆一齊,不過紅豆味真係好重,雖然唔會話係死甜嗰種味道,但如果再多少少麻薯,更加有咬口嘅話,應該會更加啱我口味!
品穀 big grains @big_grains
📍#BELLYwongs_jordan #BELLYwongs_tst #BELLYwongs_wanchai
#BELLYwongs_snacks #BELLYwongs_breads #BELLYwongs_wongs #黃店 #黃色經濟圈
  • 可可泥土