2019-12-29
呢間雞蛋仔舖頭由天后開過黎旺中,雞蛋仔有成11款口味,格仔餅都有4款味道,仲可以配埋意大利雪糕伯爵茶雞蛋仔用上Twinings既茶包,伯爵茶味香濃,雞蛋仔外脆內軟,有時仲會食到一粒粒既茶葉碎,甜道適中,好食到停唔到口阿華田脆脆雞蛋仔都係外脆內軟,但食落阿華田味無我想像中咁濃,脆脆亦都唔係好食到,可能係雞蛋仔入面都腍了,都好食既但驚喜不及伯爵茶香濃朱古力超厚格仔餅接過手真係呆左一下,厚到成個burger咁,真係唔知從何食起,食到有少少狼狽,格仔餅好脆,用上Nutella朱古力醬,食食下都幾甜,加上太厚我食得慢,食到最後格仔餅都腍了,成件食晒都幾滯雞蛋仔格仔餅呢D咁肥既美食,我真係只會揀間我認為好好食既,無計quota有限,但身體既脂肪就無限,呢間絕對值得我一星期都要黎拜訪一次😋
伯爵茶雞蛋仔
阿華田脆脆雞蛋仔