2018-02-04
香港既飲食文化入面,唔單止係咩國菜色都有得食,仲係豐儉由人,好似有明將壽司,花園餐廳鋸扒,仲有仲有,食日式西餐既薩莉亞!我本身唔太好西餐,但日式既西餐,細細碟好精緻我黎味道都唔佢過份重口味,岩晒我!環境:雖然話就話連鎖店間間分店都係差唔多,但其實執過幾間就發生有d衛生情況真係幾差,可能多人黎食野唔夠人手,長期冇人執枱,地下又淋痴痴,諗番起都驚。但呢間開係黃埔既分店,算係幾間去過既薩莉亞最乾淨個間喇!服務:侍應態度比較冷漠,其中有枱客去到被安排既坐座後覺得個位太凍而同侍應反映,而侍應就表示淨係得番呢張枱,要就要,唔要就冇喇。聽到有d無奈。衛生:承上所講,呢間分店既衛生情況比起其他我去過既其餘幾間分店要好。味道:我最鐘意食呢度既雞翼,平時唔食辣既我都接受到,而且仲好野味!另一樣每次都要嗌既就係雞肉多莉亞,雖然細細碟,但就有大大粒既雞肉,配軟淋淋既意大利飯,好易入口!煙三文魚簡單得黎又清新,又係另一種好味!鴨脾配腸啖啖肉,略嫌肉類少少偏鹹。次次都會隨機點d貝殼類,因為幾乎樣樣都係滿意既,今次食到肥美既青口。反而蔬菜類真係差d,呢個西蘭花冇乜特別。抵食:係薩莉亞好難食到人均消費過100蚊,就有
煙三文魚簡單得黎又清新,又係另一種好味!
鴨脾配腸啖啖肉,略嫌肉類少少偏鹹。
反而蔬菜類真係差d,呢個西蘭花冇乜特別。
抵食:係薩莉亞好難食到人均消費過100蚊,就有咁好既質素,果然係日本過黎既,就算係連鎖店都番咁上下吸引力!