2017-04-28
最近真係忙到甩轆,約朋友食餐飯都夾左成個星期,到最後竟然係我公司樓下開餐😨,唔好以為係canteen碟頭飯,其實係間食比利時菜式餐廳。環境都幾開揚,裝修都充滿着外國風味,昏暗黃燈襯托,加上強勁音樂,成個人都鬆哂!Onion rings🌟🌟🌟🌟先來一個餐前小食,炸漿好薄,好脆,拎黎送啤酒🤤Mini Fish & frites 🌟🌟🌟共有四條炸魚下面放薯條,將炸魚切開「咔嚓」一聲,炸魚內的蒸氣慢慢散開,魚肉厚身結實,薯仔夠粗,咁先有咬口Hoeg Mussels 1kg 🌟🌟🌟🌟我地總共四個人,所以叫1kg 就岩岩好。藍青口係比利時國菜黎,入面有香草,洋蔥頭,白酒,同埋牛油煮食,個source好creamy,青口肉本身都好juicy,WTG務求每啖青口都有汁,都放棄儀態,用手就咁拎黎食,我見比利時人都係咁食😂Steak & frites 🌟🌟🌟Order左medium rare,餐廳細心已經將牛扒切開,熱辣辣嘅牛扒將牛油迅速溶化,配上小量的調味,肉質嫩口,咬落帶肉汁及口感Dame Blanche 🌟🌟🌟🌟🌟都係比利時名菜之一,三個雲呢拿雪糕質感香滑,再倒上黑白朱古力醬及chantilly忌廉
先來一個餐前小食,炸漿好薄,好脆,拎黎送啤酒🤤
Mini Fish & frites 🌟🌟🌟
都係比利時名菜之一,三個雲呢拿雪糕質感香滑,再倒上黑白朱古力醬及chantilly忌廉,超級大滿足
Ps:係度Happy Hour由3點到8點,香檳酒、生啤、精選葡萄酒及烈酒都有半價,平均都係40蚊一杯!