2019-12-18 203 瀏覽
今日唔煮飯成家出街食😆黎到荃灣嘅悅來坊餐廳嘅特飲原來真係好特別😆陳年柑桔檸蜜:真係唔簡單,唔算好甜,但柑桔味好突出,味道好有層次透心涼紅豆冰奶茶:紅豆大大粒,香甜軟糯,奶茶嘅茶味好香濃、好幼滑,有傳統茶餐廳嘅味道👍🏻透心涼紅豆冰咖啡:紅豆同奶茶嘅一樣好味,但咖啡則有咖啡好香嘅烘焙味🤤黑椒蘋果牛柳粒:水果餸令人感覺清新啲,減輕油膩感,而且仲帶爽脆口感。牛柳粒好滑,火候控制得剛剛好😋梅菜蒸芥蘭:呢款真係要好傳統嘅中菜餐廳先食得到!估唔到餐廳咁新潮,又整得幾好食喎😄麥皮雞翼:麥皮做面層炸醬,令炸雞翼都變得清爽同健康左👍🏻脆皮豬手:好大盤!無錯!唔係好大碟,而係好大盤😂😂😂真係原隻嫁,比埋條骨你睇😆豬手嘅皮好脆好脆🤤肉質鹹香😍就算連配角嘅炸薯角都整得好好味🤗鵝肝慢煮牛柳煲仔飯:店員放底煲仔飯時教我地要將鵝肝搞拌係飯當中,仲話咁食先最好味😏起初我覺得咁樣食好似好浪費,點知食落又幾好味喎🙂每一啖飯都有鵝肝嘅香味🤤牛柳勁滑,而且煲仔飯有好多飯焦,正係正到震🤪🤪西班牙臘腸排骨煲仔飯:又係一個fusion煲仔飯🙃真係估唔到西班牙臘腸同排骨會同煲仔飯咁夾😆😆
今日唔煮飯成家出街食😆黎到荃灣嘅悅來坊

餐廳嘅特飲原來真係好特別😆
陳年柑桔檸蜜

透心涼紅豆冰奶茶及咖啡

梅菜蒸芥蘭

麥皮雞翼

麥皮雞翼:麥皮做面層炸醬,令炸雞翼都變得清爽同健康左👍🏻

鵝肝慢煮牛柳煲仔飯

西班牙臘腸排骨煲仔飯