2008-06-10 7 瀏覽
中同gathering,原本是想去樓上既tea house,原本想book場,點知又打黎打去都打唔到。算啦,照樣衝上去,點知就俾人book左。剛想走既時候,tea house老闆返黎,帶我地落呢間pub,唔知兩間食肆係咪有關係既呢?不過唔理啦,落雨濕濕都唔想再周圍搵地方,橫掂未試過就試下啦。泰式炒金邊粉,濕炒,個底好多汁,不合口味,所以試少少就無再食。芒果大蝦炒飯,蝦雖然幾大隻,但完全無味,明顯是烚熟都無同D飯兜下就咁放係飯面。至於D飯都唔錯,但似平時茶餐廳食到果D。泰式炒飯,成晚最正既一道菜,所有人一致讚好。好香夠惹味,D飯粒粒分明。泰式炒菇,大大舊既菇(似係雞脾菇),再加肉片、西芹同紅辣椒。嫌紅辣椒太好,我地成班女仔都唔係幾受得,所以食剩好多椒。不過其他都幾好味。手指春卷蝦膠,得5條,我地7個人唔夠分,於是再另加2條,每條$12。其實呢個係sell賣相多過野食,因為食落無咩味,入面只鋪左幼幼既蝦膠。侍應們服務態度不錯,間唔中主動加水,而且見我地拎住裝春捲既花樽同果d花玩黎玩去都無面黑黑。之但係個廁所細到無人有,勁辛苦。