2018-09-05
同另一半拍拍拖, 同埋慶祝我地既紀念日,咁岩屋企人俾左D coupon我地. 諗住中港城都望到下個靚靚夜景, 所以book左位食喇.餐廳就O係間酒店既附近, 入口都唔算難搵既.有outside枱既, 不過可能因為天氣所以冇開出面既area. 望到少少日落, 都幾寫意~入到餐廳, 俾我想像中細.座位間既空間唔算好大. 靠窗邊位置似乎已被reserved, 所以冇得望住個靚景lu.留意到牆身有D廚具做decor, 幾搞鬼.只有一個set dinner for one.我地散叫左1個pasta同1個main course加side dish.落完order, 先上餐包澳洲羊架不錯!幾有驚喜. 個羊完全冇羶味, 好juicy, 配個芥末汁都夾.叫左七成熟, 睇落去好似好生, 但食落去又OK, 口感岩岩好!連D伴碟配菜都冇馬虎, 烤得幾好食!粗薯條 (side dish)真係啖啖都係薯味, 份量都幾多, 食唔哂XD蜆肉意粉幾香, 雖然D蜆唔算大粒, 但都有好多粒肚仔滿足, 去個平台欣賞下個美麗既海景, 更滿足~
咁岩屋企人俾左D coupon我地.
諗住中港城都望到下個靚靚夜景, 所以book左位食喇.
餐廳就O係間酒店既附近, 入口都唔算難搵既.
望到少少日落, 都幾寫意~
入到餐廳, 俾我想像中細.
座位間既空間唔算好大.
留意到牆身有D廚具做decor, 幾搞鬼.
只有一個set dinner for one.
落完order, 先上餐包
澳洲羊架
連D伴碟配菜都冇馬虎, 烤得幾好食!
粗薯條 (side dish)
真係啖啖都係薯味, 份量都幾多, 食唔哂XD
蜆肉意粉
幾香, 雖然D蜆唔算大粒, 但都有好多粒
肚仔滿足, 去個平台欣賞下個美麗既海景, 更滿足~