話說,幾年前我是唔食辣的,我唔食辣嘅程度係熱浪食唔到幾塊、麥當勞巴辣雞翼食到三隻已經盡。我係工作關係,成日食一間好好食嘅酸菜魚啟發返嚟😂 早排喺第二間試咗個微辣乾鍋,覺得幾好食,雖然都係覺得偏辣,但一直對乾鍋呢樣嘢念念不忘。今日喺尖沙咀用外賣App叫外賣,見到呢間有乾鍋,啲相好似好吸引,仲有得揀微辣喎!十五十六試唔試好🙈要知道食辣嘅人,好多時唔辣=微辣,微辣=中辣,專賣辣嘅餐廳一樣🙂 最後糾結咗一陣,決定挑戰!!叫咗個 #午市乾鍋客飯套餐可以自選3款配菜+飲品濃味人揀咗孜然(微辣)😋😋餸揀咗牛肉片、午餐肉、篙筍我驚死,仲加咗$6要支烏龍茶😂外賣到一打開,俾啲辣椒震懾咗🙉個外賣兜勁大兜,半兜都係辣椒🙉一打開嚇一嚇😂😂好彩食落真係微辣,我食到!而且孜然味好香~ 好惹味👍 同埋都好多餸,好多花生,滿足👍
話說,幾年前我是唔食辣的,

午市乾鍋客飯套餐(牛肉片、午餐肉、篙筍)

叫咗個 #午市乾鍋客飯套餐
可以自選3款配菜+飲品
濃味人揀咗孜然(微辣)😋😋
餸揀咗牛肉片、午餐肉、篙筍
我驚死,仲加咗$6要支烏龍茶😂

外賣到一打開,俾啲辣椒震懾咗🙉
個外賣兜勁大兜,半兜都係辣椒🙉

2024-01-10
外賣送餐
午市乾鍋客飯套餐(牛肉片、午餐肉、篙筍)