2011-08-02 13 瀏覽
媽子生日, 她說看到雜誌介紹這間"龍蝦燒", 便去試一試.果晚細佬早收工, 先去搵位, 我7點係jordan mtr meet埋我女友時, 細佬說已經有位坐下了, 似乎時間夠早, d人未湧到, 唔駛等位.不過原來由佐敦站行過去真係好遠, 早知轉車轉到暈都去柯士甸站啦. (都行左足足20分鐘)去到媽子亦已抵達, 我地四人(媽子, 細佬, 我, 我女友)坐一張桌剛剛好, 我地身型大份都坐得okay舒服喎.我自己好怕熱, 係極大汗之人, 又係佐敦行過來, 熱到hi hi, 心想食串燒, 一定熱到不得了, 但點知間野冷氣夠勁, 雖然無吹正, 但又夠涼喎~(呢樣對於我好重要)店家介紹的燒魚okay好食, 不過盬燒都係比較咸;主打龍蝦真係幾靚, 我地4人分兩隻來食都覺得唔錯, 材料本身好又燒得夠味, 我地揀$68一隻果d, 覺得算係合理, 細隻d果d可能爭少少;有燒菜心, 除左熱氣d之外, 其實好好味;燒茄子幾好, 不過未必人人like;燒羊就反而無特別驚喜, 可能因為同食西餐差唔多;燒五色蠔好正, 水準一流;最後意猶未盡加單每人一串雞柳, 要等得耐d, 不過伙記招嗎同態度都幾okay;雞柳都好好
媽子生日, 她說看到雜誌介紹這間"龍蝦燒", 便去試一試.

(呢樣對於我好重要)

店家介紹的燒魚okay好食, 不過盬燒都係比較咸;
有燒菜心, 除左熱氣d之外, 其實好好味;
燒茄子幾好, 不過未必人人like;
燒羊就反而無特別驚喜, 可能因為同食西餐差唔多;
燒五色蠔好正, 水準一流;
雞柳都好好味, 而且燒完就食好好味~
我地叫左兩款涷飲同兩杯H字頭啤酒, H字頭啤酒唔錯, 唔勁但好舒合食串燒口感!

埋單$490, 無雜費無加一, 算okay抵~
飲品okay大, 啤酒$24
燒魚