2016-04-21 1107 瀏覽
詞目:男神讀音:nán shén釋義:可望而不可及的男人的統稱,一般指女生們心儀的對象或偶像。形容乾淨利索長得好看的男子。係呢個八度搵到嘅解釋中寫得最好嘅就係可遠觀而不可褻玩的男生。是日就湊巧,有同事畢業,有機會同男神一齊慶祝食晚飯。我選址當然要諗過度過啦!要輕鬆,環境舒服,唔好太嘈,冇咁侷促,又要冇煙味,但係又要有少少酒飲又唔飲得醉,再帶點浪漫。。。諗過度過都係要來Mini club (CWB)好彩我冇揀錯地方!帶點暗的燈光配合天花上面嘅道路相片同埋倒轉咗嘅巴黎鐵塔,呢啲咁暗嘅燈光,最適合同男神泥到傾下心事!三人行,男神應該可以全身而退嘅, 哈哈MINI CLUB最近新推出COCKTAIL,係男神面前當然要裝可愛,所以我叫左最多人post ge : What the Duck 啦!鴨仔嘅頭上面佈滿着甜美嘅草莓味泡泡,好似啱啱響浴缸玩完泡泡浴嘅鴨仔一樣!交鴨仔嘅隔離就係迷你可愛嘅浴缸啦,浴缸裏面都充滿泡泡,已鴨仔面前呢就係有一啲好正嘅爆炸糖!首先將爆炸糖but 一啖含係口,然之後立即飲番啖浴缸水,視覺同味覺同觀感一次過滿足!雖然呢個雞尾酒係有酒精但係絕對唔龍飲落去呢有少少似雀巢檸檬茶嘅
詞目:男神
讀音:nán shén
What the Duck
雖然呢個雞尾酒係有酒精但係絕對唔龍飲落去呢有少少似雀巢檸檬茶嘅感覺!好意入口,極速比我飲晒!
愛因斯坦
男神就點左另外一杯雞尾酒愛因斯坦,嚟到嘅時候都一樣玩味十足架!將有酒精同無酒精嘅部份自行調校,再除以配上檸檬汁,飲落去清新可口,而且好易入口,不過呢一個愛因斯坦呢嘅特色就係酒精都幾重,飲左幾啖影面紅紅啦!
愛因斯坦
至於畢業靚仔朋友就點左手工啤酒,個手工啤酒個名好正呀叫做獅子山下,咁落去花香味好重,而且比較易入口,飲到喉嚨裏邊先會覺得有帶點苦澀味,再配上Mini club 你一道咁特別嘅實驗室style ge 杯,型!
獅子山下
先點左個幾乎台台都有叫嘅海之幸福摩天輪,
海之幸福摩天輪
用了一個犘天輪盛載住炸蟹鉗、炸天婦羅、魷魚鬚、泰式魚餅,蠔同沙律,轉啊轉啊轉啊轉!
全部嘅咋野呢都係新鮮即叫即炸,不過我發現佢好似大部份嘅嘢食都係兩件,我諗係方便啲情侶一齊慢慢㗳掛!anyway la ~ 我哋一路轉就一路食,不過個摩天輪都幾難平衡啊所以呢要食呢千祈唔好主力食一個dou 内的食物,如果唔係呢就會不停咁轉架!
所有炸嘢呢油份都唔高而且熱辣辣尤其喜愛炸魷魚鬚同埋炸蟹鉗由於蘇粉漿唔多炸蟹鉗咬落去嘅時候十分鮮!好吃啊!
炸魚薯條
接着呢就叫咗個炸魚薯條,其實落完單之後我都覺得自己蠢左啊!哎呀,我點解會叫咗咁多咋嘢食架,算啦已經行錯難返!
好彩呢個炸魚薯條都十分之好食,炸魚外脆,內很鮮嫩,切出嚟嘅時候仲見到有啲汁流出來!至於薯條都熱辣辣用上操新嘅薯條食落特別開胃。
當然少得濟要讚下佢哋嘅器皿啦,用上一架單車來載着炸魚同埋薯條,令到我想起陳奕迅嘅單車啊!
芝士火鍋
我哋仲叫咗個芝士火鍋,芝士火鍋份量超級足,有煙三文魚,西班牙火腿,香腸,海鮮有青口,蜆,仲有麵包同埋炸雞,當然唔少得就係有啲蔬菜包括西蘭花蘑菇等等啦!
芝士火鍋
至於芝士火鍋底呢就混合左少少藍芝士, 芝士火鍋比較濃,喜歡藍芝士嘅朋友就千祈唔好錯過啦!
成餐飯同兩位同事食得十分快樂,環境同服務都一流!當然唔少得開心在可以近距離觀察男神啦!男神到底係咩?哈哈!神。只供供奉也!可遠觀而不可褻玩也,所以朋友們經常會聽到我響度講男神,其實都只係一個統稱嚟嘅啫!大家多一個講得開心又有幻想空間嘅題材!
人唔幻想多啲,同鹹魚有咩分別呢!所以,我心目中嘅男神,得閑俾個抱抱俾我啦!
海之幸福摩天輪
炸魚薯條