2020-11-10
終於俾我搵到一間隱世美食係旺角,仲係可以食到我最愛嘅蛋包飯,門面仲貼滿咗有蛋包飯嘅相片,已經覺得勁吸引,所以同朋友就入去食。 當然一定叫一碟蛋包飯,朋友就叫一碟意粉+ 2杯特飲 + 2個甜品,我仲叫一隻溫泉蛋🥰 日式明太子海鮮白汁意粉🍝碟意粉一上枱,就嘩咗一聲出嚟💥勁大碟呀,仲要勁多明太子呀;意粉口感夠彈牙;海鮮配料仲好多(蝦、魷魚、蜆、蟹柳);配白汁夠滑,又香又好味,真係勁抵食 日式咖哩流心芝士🧀漢堡蛋包飯安格斯手打漢堡,用人手打手肉,勁鬆軟又juicy,有成寸幾兩寸厚;面層鋪上流心芝士,可以拉絲拉到好長😍,芝士仲係煙煙韌韌,真係好有咬口;咖喱仲係用好多蔬菜製作而成,咖喱唔辣,仲好香,撈埋飯一齊食真係好好食;咖喱內放有蔬果;仲有蛋包飯最重要嘅蛋,勁香滑,啲飯係軟綿綿🍚😋 溫泉蛋🥚(追加)溫泉蛋大大隻又滑又彈牙(好彈呀🥰就咁倒入口,真係好正 柚子蜜青檸🍋梳打,清甜好飲,又唔會太甜,仲可以解渴 香滑薄荷🌱朱古力特飲,仲唔甜,仲有好like嘅薄荷味 日式卜卜奶凍 x2香滑奶凍,奶味夠香 桃子Cafe旺角通菜街22號地下
當然一定叫一碟蛋包飯,朋友就叫一碟意粉
+ 2杯特飲 + 2個甜品,我仲叫一隻溫泉蛋🥰
日式明太子海鮮白汁意粉🍝
日式咖哩流心芝士🧀漢堡蛋包飯
溫泉蛋🥚(追加)
溫泉蛋大大隻又滑又彈牙(好彈呀🥰就咁倒入口,真係好正
柚子蜜青檸🍋梳打,清甜好飲,又唔會太甜,仲可以解渴
香滑薄荷🌱朱古力特飲,仲唔甜,仲有好like嘅薄荷味
日式卜卜奶凍 x2
香滑奶凍,奶味夠香