2007-10-21
2007年10月19日,霸王山莊。9人生日飯局,其實都叫了很多菜,但實在沒有那個菜是特別好吃的:松子桂花魚:算是好一點的一個,汁的味道較正路。小籠包:都OK,比但個醋唔好食。霸王燒雞半隻:大家都說個汁就OK,(我不喜歡)雞就唔好,雞吃了一件,我覺得水準屬於正常。黑醋小排骨:醋汁濃而不香,我吃了兩塊小排骨,都是又乾又,係我唔好彩?鍋貼鳳尾蝦:唔香又油。鍋塌豆腐:好難吃,豆腐都難食,好難得。金華火腿扒津白:較佳的一個菜。賽螃蟹炒粗麵:賣相差,味道都差!吃不完。老重慶擔擔麵:我不喜歡麵的質感。湯底不香。皮豆腐:皮豆腐都可以,但個sauce太多和甜。拼盤(花彫醉雞、棒棒雞絲粉皮、素鵝、蒜泥白肉、):蒜泥白肉個汁好唔好,素鵝又唔得。。。無心機寫。。。京蔥牛肉:牛肉勁梳打酥炸軟殼蟹:完全食唔出有蟹味,粉又多。酒釀小丸子:對我來說是甜了。但點都甜唔過個雪耳木瓜高力豆沙:點解外皮有D韌?桂花糕:一般,不夠清新。雪耳木瓜:為免浪費食物,我把糖水倒了一大半再加了熱水才吃地完。勁甜料又碎。註:有9折
松子桂花魚:算是好一點的一個,汁的味道較正路。
小籠包:都OK,比但個醋唔好食。
鍋貼鳳尾蝦:唔香又油。
鍋塌豆腐:好難吃,豆腐都難食,好難得。
金華火腿扒津白:較佳的一個菜。
賽螃蟹炒粗麵:賣相差,味道都差!吃不完。
老重慶擔擔麵:我不喜歡麵的質感。湯底不香。
皮豆腐:皮豆腐都可以,但個sauce太多和甜。
京蔥牛肉:牛肉勁梳打
酥炸軟殼蟹:完全食唔出有蟹味,粉又多。
酒釀小丸子:對我來說是甜了。但點都甜唔過個雪耳木瓜
高力豆沙:點解外皮有D韌?
桂花糕:一般,不夠清新。
註:有9折