2019-04-01
一、兩年前去食,都放得入口,記得個時有鹽酥豬扒餐嘅,但個日去已經冇左。我見Menu都冇乜好揀,就揀左鹽酥雞翼配飯($37)包$12飲品,咁我就另加$6飲黑糖珍珠奶茶,要微糖,共$44蚊。收銀個時都講明微糖可能黑糖味淡d,不過我ok嘅。另外可能多左人投訴啦,所以係收銀前面寫左張notice,話出飛後不能更改,但我忘記講要少冰。好啦,終於可以拎得啦,我記得之前係人手叫no.嘅 (收據有no.) ,依家係用機叫no.,但係用普通話叫no.囉,好怪,好似返左大陸咁。回到家一打開,配菜只得白恰嘅娃娃菜,我記得之前食,都有半隻蛋同微量嘅炒粉絲,依家都冇埋。有3隻雞翼,唔算老,但冇味,似冇醃過咁恰熟佢,再用炸粉炸咁。飯就正常囉,配D肉碎,但$37蚊食依個所謂雞翼飯真係好貴囉。黑糖珍珠奶茶,超級多冰,之前話微甜可能啖味d,但直情冇黑糖味,同普通珍珠奶茶冇分別,仲要比普通珍珠奶茶貴多3蚊添呀。珍珠冇咬口,唔彈牙,中間好實。依間野比幾年前真係差左好多,我諗我之後都唔會再幫襯嫁啦,祝佢好運啦~