2024-01-10
見到大埔有新拉麵特登揸車過嚟食。今晚我第一個客,基本上叫你坐低之後淨係擺低個落單QR code就走。唔緊要,我嚟食嘢嘅啫,最緊要好食。叫咗碗黑蒜油豚骨拉麵,一食落去以為自己中咗肺炎冇味覺,得啲豬油味完全冇鹹味嘅?再食多半嚿筍,都係冇味。唔通呢啲先至係正宗拉麵我唔識食?真係從來未試過,諗咗陣都係頂唔順細細聲問 waitress 妹妹個湯係咪冇落鹽?(嗰陣有第二枱客入咗嚟,費事大聲佢尷尬) 點知阿妹喺廚房大大聲話個客問係咪冇落鹽😂 好快師傅出嚟小黑面攞返碗麵走話再整過,咁我就食住小食雞皮餃子等,呢個小食 ok 嘅。好快上過另外一碗,正常,顏色深咗,好明顯第一碗佢完全唔記得落醬油,師傅擺低嗰陣講咗句:唔好意思呢碗應該 ok 㗎啦。講返碗麵,好一般,湯唔夠,筍真係冇味。叉燒正常表現刀功嗰隻,蛋正常。冇下次。
冇下次。