2024-02-19
我同老細真係好鍾意食日本拉麵,基本上隔一排就會食!😋今日響荃灣搵到一間小店,由門外到門內都好有日式風情,又點可以唔試呢?!🥰餐單好簡單,有六款唔同味嘅拉麵~我揀咗櫻花蝦拉麵,老細要期間限定醬油慢煮叉燒拉麵!🍜🦐櫻花蝦拉麵:一上枱就見鋪到滿滿嘅櫻花蝦,香噴噴~配料都有好多,溏心蛋、筍乾…當然唔少得兩片火炙叉燒~佢嘅拉底仲可以揀直身麵定曲麵,仲可以揀硬身定軟身,我梗係要彈牙嘅曲麵啦!!湯底都好香~食到我舐舐脷!!🧉醬油慢煮叉燒拉麵:湯底係醬油湯,配料同我有少少唔同…筍乾換咗木耳絲,湯底一樣係好香濃!!小食:蜜糖芝麻雞翼同日式餃子每款廿零卅蚊經濟實惠又好味街坊小店嘅吸引力就係響呢度飲品:店內提供六款唔同口味果汁梳打,蜜桃味嘅飲品點都唔會甩轆!有一點好加分:就係佢全店都係貓貓嘅裝飾!😻無論牆身嘅相~貼響度嘅menu~擺設~全部都係tailor made嘅貓貓圖案😽😽鍾意貓嘅我就非常欣賞啦!!