2020-07-07
📍佳寶會.🇭🇰香港筲箕灣望隆街5-11號合隆工業大廈地下🇭🇰G/F, Hop Lung Factory Building, among Lung Street, Shau Kei Wan, HK.🌐📌筲箕灣.人均消費: HKD285 (包自本海鮮).味道: 👅👅👅👅👅賣相: 👀👀👀👀價格: 💰💰💰💰環境: 🌹🌹服務: 👨🏻👨🏻👨🏻👨🏻👨🏻性價比: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️回頭率: 🔆🔆🔆🔆🔆.全家一向超喜歡去佳寶會食晚飯,貪佢性價比高,食物高質又大眾化,仲可以拎海鮮去加工❣️. 💯黑椒牛仔骨🐮HKD98佢地啲牛肉真心好味!黑椒牛仔骨咁地道的大排檔小菜一流每塊骨都齒頰留香,茨汁又入味又惹味.⭐️椒鹽鮮魷🦑 HKD88椒鹽鮮魷就無咁道地,係炸到脹卜卜果種但熱辣辣好新鮮,蘸喼汁華鹽好味!配啤酒正🍻.💯黃金墨魚餅🦑 HKD108食過好多次的墨魚餅,水準依舊!墨魚新鮮爽口,煎得特別香脆加上泰式辣醬,惹味!.💯蔥油走地雞(半隻) 🐔HKD190佢地好多款雞都好好味,因為係用新鮮雞!其中蔥油雞係我最愛!雞肉嫩肉到不得了,再撈上勁多蔥油,香味十足!重點係啲雞皮香味無比,最岩喜歡食雞皮的我🥰.⭐️古法蒸班頭腩🐟HKD128
🇭🇰香港筲箕灣望隆街5-11號合隆工業大廈地下
🌐📌筲箕灣
人均消費: HKD285 (包自本海鮮)
味道: 👅👅👅👅👅
賣相: 👀👀👀👀
價格: 💰💰💰💰
環境: 🌹🌹
服務: 👨🏻👨🏻👨🏻👨🏻👨🏻
性價比: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭率: 🔆🔆🔆🔆🔆
💯黑椒牛仔骨🐮HKD98
佢地啲牛肉真心好味!
黑椒牛仔骨咁地道的大排檔小菜一流
每塊骨都齒頰留香,茨汁又入味又惹味
⭐️椒鹽鮮魷🦑 HKD88
椒鹽鮮魷就無咁道地,係炸到脹卜卜果種
但熱辣辣好新鮮,蘸喼汁華鹽好味!
配啤酒正🍻
💯黃金墨魚餅🦑 HKD108
食過好多次的墨魚餅,水準依舊!
墨魚新鮮爽口,煎得特別香脆
加上泰式辣醬,惹味!
💯蔥油走地雞(半隻) 🐔HKD190
佢地好多款雞都好好味,因為係用新鮮雞!
其中蔥油雞係我最愛!
雞肉嫩肉到不得了,再撈上勁多蔥油,香味十足!
重點係啲雞皮香味無比,最岩喜歡食雞皮的我🥰
⭐️古法蒸班頭腩🐟HKD128
HKD128一大碟蒸班頭腩好抵食!
肉厚油脂又多
入口滿口油香,魚味算重
看似多油,但做法實際好清爽
,好岩老人家食!
💯三蝦爽肉啫啫通菜🥬HKD98
一上枱真係估唔到會咁香!
裡面有蝦乾瘦肉通菜,三樣都勁惹味!
我自己食野偏濃,上加飲啤酒,好正!
💯薑蔥炒膏蟹🦀
膏蟹係自來的,膏蟹唔算太多膏,但夠肥,肉多又甜
佢地薑蔥炒嘅工力好掂,惹味到一個點🤤
舔手指已經唔夠,基本上已經親吻晒啲蟹嘅每一吋肌膚😂
💯椒鹽瀨尿蝦🦞
休魚期,瀨尿蝦不算太大隻,但可以
椒鹽亦都係佢地強項!
每隻瀨尿蝦都沾滿晒椒鹽味,唔覺唔覺一陣就食晒成大碟
8個連加工啤酒,一人HKD175真係幾平下!加工一啲都唔貴!