2021-05-29 3106 瀏覽
我幾十年來都係Louis Steak House嘅擁躉,由馬來西亞大廈食到嚟中信大廈,雖然招牌換咗但主理人都係楊先生父子,坦白講我從來冇失望過,Tomarhawk斧頭扒一流不在講,如果想食得輕巧少少佢嘅龍蝦飯同石斑飯都係一流,除此之外呢度獨有秘製嘅懷舊薄餅同紅炆花膠更加係其他地方絕對食唔翻,但主理人同佢嘅兒子即係現任嘅大廚Wilson絕對係用足心機去做,誠意可加,做每樣嘢都比足心機親力親為,特別海鲜一類用料更係楊先生每朝親自喺西營盤街市揀選,新鮮到極,其他地方真係食唔到,今時今日呢類餐廳絕無僅有,我自問乜嘢高級食肆都去過,感覺食物冇一間比得上呢度,我係真心覺得,絕對唔係做打手喺度宣傳做假,我見有啲負面批評,但試問邊間食肆冇缺點?招呼出了小問题是個別員工質素所致。不過講多都冇用大家嚟試吓就知,再一次重申本人真心誠意推介絕對唔係放鱔!