2019-08-19 76 瀏覽
今日同女朋友專程黎試下我愛慢煮,睇下佢同平時有咩其他分別。餐廳外面有霓虹燈寫住我愛慢煮,入面都坐得舒服。首先黎ge係芝士溫泉蛋咖啡菇,我會以食漢堡黎形容佢,因為菇入面有隻溫泉蛋,而加埋芝士同埋隱藏ge茄汁食落有味蕾上漢堡包ge質感(8/10)安格斯頂級西冷牛排(小)牛排有大中細3個size,但黎到細又真係唔算細,算1人份量,適合我地share。牛排軟熟,感覺係慢煮之下,個排keep住肉汁,而之前醃左ge百里香黑椒同鹽就好出,肉味出過我前幾日食ge fine dining(9/10)今日mvp法式豬胺架莫屬,無錯上面牛排係好好食,但如果要搵慢煮signature,我覺得係豬胺架,因為平時食豬排硬係覺得會un,比唔上牛排,但今次個豬肉經慢煮下食落好唔食豬排,好易咬之餘肉係嫩滑,同埋佢個醃法重味過牛排,又會太濃(9.5/10)牛油卡真蝦仁串蝦仁串個牛油味係夾,而唔會掩蓋蝦仁味道(8/10)草莓比利時窩夫配意大利雪糕雪糕係牛奶味,同草莓醬之下淡左d,反而唔會漏,加埋軟軟ge窩夫,好滿足☺️(8/10)總括黎講,慢煮ge特色係佢不但保留肉味,而且軟化左肉質,而醃料唔會喧賓奪主,最緊要係價錢平民,我

牛油卡真蝦仁串
蝦仁串個牛油味係夾,而唔會掩蓋蝦仁味道(8/10)

草莓比利時窩夫配意大利雪糕

總括黎講,慢煮ge特色係佢不但保留肉味,而且軟化左肉質,而醃料唔會喧賓奪主,最緊要係價錢平民,我真心推介!!
  • 法式豬鞍架
  • 安格斯頂級西冷牛排