2019-05-03 749 瀏覽
朋友介紹南山冰茶,喺元朗西鐵站J出口行出黎,行去村屋嘅方向,經過BBQ場,就可以去到南山軒,經常見到有d單車隊踩入去食tea。我估夏天嘅時候黎都幾熱,而且仲有烏蠅。而家呢d時候唔太熱就最岩。除左南山冰茶出名,另一款芝士流心豬扒都吸引左好多人黎試下。流心芝士豬扒沙律 $55 可以配薯條,豬扒一切開不得了,好多芝士流出黎,夾住火腿,豬化炸得好鬆化,名副其實流心。接住食番個沙律中和下油膩。經典牛肉漢堡 $48 呢個都係招牌菜,個包相當脆,加上厚厚嘅牛肉,芝士,生菜同蕃茄,份量10足,呢個價錢算抵食。南山冰茶係一枝冰茶柱,比起加普通冰粒,冰茶柱保留香濃茶味。個餐係奉送南山冰茶 / 紅豆冰 / 什果冰,不過一心黎到就緊係試冰茶啦。

除左南山冰茶出名,另一款芝士流心豬扒都吸引左好多人黎試下。

南山冰茶係一枝冰茶柱,比起加普通冰粒,冰茶柱保留香濃茶味。
  • 南山茶冰
  • 流心芝士豬扒配沙律