2021-05-21
新年將近, 同事都未試過呢間(我介紹過佢走前點都要試)當然其實一個Lunch 加完一要成$200多都幾貴, 呢區食嘅都唔算平, 不過佢叫估做一間幾寬敞嘅餐, 我呢就一定會佢嘅沙律(尤其有牛肉)因為我咁啱食都有呢款沙律,佢嘅菜新鮮不在話下, 重點佢嘅牛肉以沙律唻講佢唔算小, 而且好有牛味個湯我試咗啖都係有水準, 因為SET MENU我見得呢兩款, 我平時一定揀肉(睇開我嘅食評都知我係紅肉人) 魚我唔覺得係肉. 但我都想試下佢煎三文魚好無味,其實一上碟你就知佢有心思, 有比心機去煮呢個菜式, 唔會話因為佢係LUNCHSET 而HEA 咗, 佢煎個皮好脆, 配上佢嘅汁戴出魚嘅香添(我無叫錯) 而且唔腥(因為我好怕腥) 加埋有新鮮嘅菇菇配合, 我個頭又會食到搖搖下再睇下佢嘅甜品唔係一般餐廳嘅蛋糕,奶凍,焦糖布甸…..佢呢個焗個嘅Peach Clafoutis好好食, 佢唔甜而且會令你一口一口咁食哂佢, 而佢嘅MENU都會變, 唔係咁貴我想一星期食一次添呀
我呢就一定會佢嘅沙律(尤其有牛肉)
因為我咁啱食都有呢款沙律,