2019-06-23
我住太子既,我去地鐵站就係必經之路,每次路過都聞到好香既麻辣味,啲口水自然會流晒落黎。我仲記得第一次去時乜都唔識就咁叫小辣我都已經辣到pk😭(我唔食得太辣)。而且份量又多,次次都食唔晒。即使叫小米,個份量飽到可以頂到大半日,後來日日食都養到三個月身孕。而且入面有個呀姐啲態度真係唔係個個頂得順,一開始真係勁唔鍾意呢個呀姐,但去得多佢自自然然都記得我,仲會同你講下笑,雖然忙果時佢都係會粗聲粗氣,但已經習慣左,都體量佢地真係由開工到收工好似都係同一班呀姐係都幾辛苦既事黎。所以佢地逢星期日休息😠,好唔開心星期日冇得食川之味😠。最後我覺得佢地啲雞翼(無論辣唔辣都外脆來軟 ),炸魚皮(超級香口冇乜油味),豬軟骨(冇牙婆婆都食到),蘿白(冇渣又滑),同酸菜(唔會好鹹又唔會過酸)都超級好食,食過好多間都食唔返呢個水準。酸辣湯底雖然少啲人叫,但其實都好好味,尤其夏天食就一流。叫得飯堂,就真係超級好食,食極都唔厭,而且有時下午食完真係夜晚都想再食,而且食慣左呢間,食其他乜哥果啲米線真係食得唔開胃。