2019-07-26
之前食過幾次,質素非常高,是我最喜歡的居酒屋。餐廳好靚,無論是店外或店内,都用木做佈景,非常日式。店内亦日味濃厚,牆壁上都貼有poster,陳架上都放有各種酒既陳列品,可能是老闆的珍藏呢!🔸板燒牛舌 $108超級推介❣️必叫❣️牛舌燒得岩岩好,中間既蘿白蓉、蒜蓉同蔥花,夾起個人喜好既份量,一齊擺入口食,簡直系絕配。十個讚👍🏻🔸芝士玉子燒 $68好靚既玉子燒,好貼心咁附上一把刀,可以隨著自己既喜好分割大小。 中間既芝士超級流心,正!🔸燒菠蘿 $28🔸燒荔枝豚肉 $30🔸燒牛舌 $46🔸燒雞腎 $32值得一讚是餐廳非常細心,燒菠蘿已經切好上碟,非常方便進食。燒荔枝豬肉,一個好巧妙的配搭,中間系荔枝,外圍包住一塊燒好既豚肉,一咬落去好juicy,完全吾會覺得油膩,好fresh~燒牛舌,口感同板燒牛舌有分別,串燒牛舌比較厚,有咬口,而板燒牛舌比較爽口,兩種都不妨試試。🔸清酒煮蜆 $78湯頭酒味易入口,又好鮮甜爽口,帶少少麵豉湯既味道。蜆肉超新鮮,完全無沙,彈牙,食完一碗再想叫第二碗呀!🔸鵝肝帶子卷 $128帶子好厚,真材實料,味道鮮甜,裡面有足料鵝肝同菜😚🔸牡丹蝦 $55🔸赤貝
🔸板燒牛舌 $108
🔸芝士玉子燒 $68
🔸燒菠蘿 $28
🔸燒荔枝豚肉 $30
🔸燒牛舌 $46
🔸燒雞腎 $32
值得一讚是餐廳非常細心,燒菠蘿已經切好上碟,非常方便進食。
🔸清酒煮蜆 $78
🔸鵝肝帶子卷 $128
帶子好厚,真材實料,味道鮮甜,裡面有足料鵝肝同菜😚
🔸牡丹蝦 $55
🔸赤貝 $48
質素正常,新鮮,刺身沒太大驚喜~