2024-04-29 39 瀏覽
天氣咁熱,梗係食下刨冰🍧消消暑!最近我就愛上銅鑼灣人氣店茶飲店「甘味處鎌倉」嘅刨冰及蕨餅,令人念念不忘😍🌟 生牛奶刨冰令人心心念念嘅刨冰,白雪雪嘅刨冰其實係生牛奶口味,好似雪山咁!牛奶味濃,甜道剛好,刨冰綿綿的,口感好好,亦唔會好快就溶👍🌟 草莓朱古力奶蕨餅香濃朱古力奶配大量草莓蓉及草莓粒,味道超夾,最底仲有煙煙韌韌嘅蕨餅,溝匀後飲就好有層次,仲唔會太甜!🌟 淺川園抹茶蕨餅呢款飲品根本就喺一款抹茶甜品,濃郁嘅抹茶配煙韌蕨餅,完全係日本嘅味道!🌟 原味/ 淺川園抹茶蕨餅佢哋嘅蕨餅係我嘅至愛,仲新出左抹茶口味,一打開就滿滿嘅黃豆粉及抹茶粉,完全蓋過哂啲蕨餅😂 每件蕨餅都好大粒,煙煙韌韌,唔太甜又唔黐牙,每次我都原粒放入口,超級滿足🥰

天氣咁熱,梗係食下刨冰🍧消消暑!

🌟 生牛奶刨冰

🌟 草莓朱古力奶蕨餅