我最好嘅朋友阿文話想食餐好嘅,問我最近喺OpenRice有冇睇中想食嘅餐廳。我諗咗一下,突然諗起附近有間餐廳【House of Joy Oyster Bar and Restaurant】有多國菜,睇落幾唔錯,阿文就話去嗰度食晚餐。鋪頭嘅擺設都好特別,仲有好靚嘅杯,氣氛滿滿,俾人好放鬆嘅感覺。我哋睇咗餐牌好耐,終於點咗呢幾道菜。每一道都好有自己嘅特色,我哋都好中意!我哋點咗阿文最愛嘅【法國生蠔】$10一隻,真係好平啊!生蠔好大隻,新鮮,仲帶有生蠔汁,令阿文食得好爽!仲有【烤焗法國脆皮黃油雞配炒栗子椰菜仔同西班牙紅椒忌廉汁$278】,外皮酥脆,滿滿嘅肉汁,真係好好食啊!仲有西班牙紅椒忌廉汁特別嘅味道,黃油雞嘅味道更加入味!我最愛嘅【美國頂級牛腹肉12安士 $378】,牛肉咬起嚟啱啱好,配埋蔬菜一齊食,味道更加正!我同阿文食得好滿足,仲特別打包啲食物返屋企俾家人試吓!

我同阿文食得好滿足,仲特別打包啲食物返屋企俾家人試吓!