2022-01-28 677 瀏覽
【#肥波串燒系列】#沒有店舖立場資訊 佢舖裡面係播𝖢𝖢𝖳𝖵𝖡,但佢上年(當時佢係做午市嘅)曾經出過𝗇𝗈𝗍𝗂𝖼𝖾,政府唔開返晚市堂食佢唔會開舖🥲所以佢係🟡🔵(?)媽咪,我好亂呀!🎈禁止晚市堂食之前要做咩?就梗係去堂食啦😂新聞出左之後當晚超旺場(其實佢經常都好旺場,每次經過都見佢坐到出出面🤪)因為呢間舖依家只係開晚市嘅關係,所以唯有依家食一次先,唔係都唔知幾時先可以再食🥲🎈因為已經食過好幾次,所以我地叫左啲食過值得翻叮嘅野,不過今次唔記得叫辣!辣味好食好多架!失策😆以下呢幾樣係肥波同肥成私心推介:😋 安格斯肥牛串佢地每一次都燒得好好,肥牛厚薄適中,唔會話燒到好靭,入口依然一咬就斷,配埋佢啲燒汁,正👍🏻😋 秘制巴辣雞翼 呢個係同𝗄𝖿𝖼有啲似嘅雞翼(比起家鄉雞老伯佢辣少少),不過佢每次都係即叫即炸,所以熱辣辣脆卜卜勁正😝呢個係肥成必定會叫嘅項目!😋 燒冬菇/燒娃娃菜每一餐都要食菜去平衡返嘅肥波,我鍾意燒冬菇多啲,燒完嘅冬菇唔會好乾而係好𝗃𝗎𝗂𝖼𝗒!娃娃菜就又係肥成會叫嘅餸,不過燒完嘅娃娃菜其實都好食嘅~😋 燒甜薯呢個係我食左一次就每次都翻叮!燒完嘅甜薯係超甜,真係超!甜!而且佢唔會燒到粒甜薯仔
【#肥波串燒系列】

#沒有店舖立場資訊

😋 安格斯肥牛串

😋 秘制巴辣雞翼

😋 燒冬菇/燒娃娃菜

😋 燒甜薯
呢個係我食左一次就每次都翻叮!燒完嘅甜薯係超甜,真係超!甜!而且佢唔會燒到粒甜薯仔乾晒水,依然軟淋淋,賣飛佛~~

💵 $352/ 2person,未必係最抵食嘅串燒店,但佢係我地係黃大仙區會經常想食嘅一間舖😋

📍 原燒
📍 黃大仙鳳凰新村崇華街44號地下