2022-11-08 412 瀏覽
🥟🍜手作餃子專門店🥢🍲呢間真係我食咁多餃子店,最好味嘅一間😋因為我好鍾意佢個湯底,老火湯豬骨淮山蘿蔔,次次都好足料,餃子餡味道平均,唔會太鹹!🔸鮮肉日式紫菜餃 - 10隻 - 湯餃,紫菜味好香濃,又唔會死咸味,肉同紫菜既味道剛剛好,唔會互相搶左。🔸鮮肉粟米香菇餃- 10隻- 湯餃,香菇同粟米質地唔會腍晒,粟米仲有咬口,香菇味好香,粟米香菇餃比較甜,加埋湯同肉汁,好滿足。🔸涼拌薯絲 - 開頭見到有芫荽,叫姐姐幫我哋走芫茜,佢都好好話盡走,最後其實都唔係好多👍🤗味道唔錯,兩碗湯餃係要配啲小食,不過呢碟都有啲味精。整體黎講,我覺得太子區呢間餃子店好食過所有其他唔同嘅舖頭,但係呢度餃子要預返餃皮有一定嘅厚度,我個人就覺得厚皮冇乜所謂,最緊要餡好食,湯好飲,所以我推薦大家去試吓!
🥟🍜手作餃子專門店🥢🍲

2022-11-06