2016-10-21
好鍾意食煲仔飯,但大部分店家都係要夜晚先賣煲仔飯,估唔到大快活出左煲仔飯,咁係要試下喇,叫左兩個,臘腸滑雞煲仔飯and鴛鴦肉餅煲仔飯,平日去食show學生證仲送野飲埋單後等叫號碼,不過很快有得食,阿姐會提醒你睇熱,因為真係熱辣辣,揭開蓋,沿住個煲落鼓油,再尋埋蓋等一陣,終於有的食喇!果飯粒粒分明,有嚼勁,底下飯焦脆卜卜,滑雞既汁撈飯食,很好味!仲有第二個餸,就係臘腸,都好味,唔會太鹹,雖然腸入邊肥肉多左d,卡路里高左d,但很香鴛鴦肉餅煲仔飯就無滑雞煲仔飯更驚喜,但好在飯好!飯焦很完整,齋食飯都很滿足,肉餅送飯食岩岩好,齋食有d鹹,總體都係唔錯,不過我鍾意臘腸滑雞煲仔飯多d兩份煲仔飯都有菜脯同蔬菜粒,最後撈飯食,同脆卜卜既飯焦一齊食,很好味估唔到快餐店都可以食到咁質素既煲仔飯,都算驚喜既,比起陳漢記果d煲仔飯名店,至少我可以晏就去食,唔洗排隊,畢竟煲仔飯係很高卡路里既,盡量晏就食,That's why 我之前好耐無食煲仔飯,我估我很快又想去食喇,比個like先